Какво представляват демоните според Библията. Имена на демони и тяхната йерархия. Екзорсизъм: Изгонване от демони от екзорсист. Как да се освободим от тях с молитва и заклинания. Седемте демона на ада. Истински истории.

Демоните, призраците, фантомите и духовете са незрими същности, които са създадени от хората на нематериално ниво. Те са плод на човешките неконтролирани мисли и низки чувства. След като са породени, тези същности влияят на човека, моделират съдбата му. Те са автори на постъпките, извършени непреднамерено, необмислено, уж случайно.

Изгонването им винаги е било на дневен ред – във всички епохи и култури.

Същности, които проникват в човека
Наименование Сфери на проникване
Демони в астралното тяло
Призраци (спектри) в етерното тяло
Фантоми във физическото тяло
Духове проявяват се на материален план – в събитията

Видове демони и тяхната йерархия

В европейските виждания демоните са опозиционери на Доброто, на Светлата сила. Това са т. нар. паднали (бивши) ангели, склоняващи хората към грехове. Те осигуряват души за Ада.

Библията ги определя като възгордели се ангели, които са последвали Луцифер в опита му да срине Царството Божие и да унищожи хората. Неортодоксалните течение виждат демоните като дело на Бога, защото Бог е основоположник на всичко.

Езотериката казва, че ако знаеш името на демоничната сила, имаш ключ към неговото подчиняване. С тази цел са разработени специални ритуали, които са описани в книги – гримоари.

Седемте демона на Ада

Съществуват разни класификации на демони. Най-разбираема е тази, която следва смъртните грехове. На всеки от седемте непростими простъпки съответства по един Велик демон.

 1. Гордост – Луцифер;
 2. Лакомия – Велзевул;
 3. Завист – Левиафан;
 4. Похот – Асмодей;
 5. Алчност – Мамон;
 6. Мързел – Белфегор;
 7. Гняв – Сатана.

Имена на демони и описание. 12-те най-известни

Писатели, философи, религиозни лица са се опитвали да нарисуват картина на Адската империя, да определят йерархията на силите. Тези описания се различават в детайлите, но винаги посочват определен брой водещи демони, които управляват и структурират Тъмната страна. Според Йохан Вейер те са 69, според гримоара „Малкия ключ на Соломон“ те са 72. Ползват се понятия като крал, маркиз, херцог, княз, рицар, губернатор, граф. Най-мощните демони управляват орди от демони. Всяка обединява 6666 същности на Ада.

demoni-02
Демоните, духовете и призраците тласкат човека към изпълнение на неговата съдба
Луцифер

В Библията го наричат Деница, в средновековното християнство – Луцифер. Сътворен е от Бог като най-великият от ангелите. После се възгордява и пожелава да застане над Бога, заради което е изгонен от Небесата. Луцифер е едно от имената на сатаната, което му е било дадено преди грехопадението. .

Лилит

Според митовете и някои текстове от Библията Лилит е първа сътворена от Бога жена, а не Ева. Тя е съпруга на Адам отпреди Ева. Някои древни митологии я виждат като нощна дяволица. В Месопотамия считали, че нощем пие кръвта на децата, съблазнява и изтезава спящите мъже.

Левиатан

Левиафан (лат. Leviathan) е демон на алчността. Бил е княз на Серафимите и заедно с Велзевул и Луцифер оглавява възстанието на ангелите. Левиатан се смята за главатар на еретиците. Той склонява човека към грехове, които пряко противоречат на вярата му.

Сатана, Мефистофел

Те са различни персонажи. Сатана е баща на лъжата, противник на Бог Яхве. Мефистофел е демон от немския фолклор, с времето прикрепен към легендата за доктор Фауст.

Сатана́ в религиозните представи е главен противник на небесните сили. В Стария Завет е нарицателно за паднало творение на Бога, метежник срещу Божието Царство, който против собствената воля съдейства за изпълнението на Божия замисъл.

Азазел

Демон от втори порядък, той е главен знаменосец на адската войска, поветилет ла пустините. Азазел е паднал херувим, един от вождовете на ангелите Наблюдатели, встъпили в брак със земни жени (според апокрифното писание на Енох). Той научил мъжете на оръжейно изкуство, а жените – да ползват скъпоценни камъни, украшения и да гримират лицата си.

Молох

Зло митично същество, на когото са принасяли в жертва детски души. После става велик княз на преизподнята. Молох се храни с енергията на жените, опива се от сълзите на майките. Лицето му винаги е омазано с кръв. Свързан е с ордена на мухите. Наричат го княз на Страната на сълзите.

Харон

Името се знае от митологията на гърците, в която му е възложена ключова роля – той превозва душите на покойниците през река Стикс (или Ахерон) от царството на живите към царството на мъртвите.

demoni-01
Рогатите животни предоставят атрибути за изобрязането на сатана
 • Мамон е най-мощният паднал ангел – сега демон, олицетворяващ греха и алчността. Той е демоничен управител на жаждата за богатства, изобилие, успех и процъфтяване, но постигнати чрез нередни методи и несправедливости;
 • Велзевул е велик демон, високопоставен в йерархията и могъщ, нерядко приеман като върховен вожд на Тъмните сили вместо Сатаната. В действителност Велзевул е втора фигура в Ада, най-близък съратник и съуправител на Сатана – Луцифер;
 • Асмодей е демон на похотта, цар на земните духове. Той е зъл, сластолюбив, убива от ревност. Когато приближава жертвата си, лицето му е прикрито с маска на животно;
 • Абадон и вратата на Абадон. Абадон от иврит значи погибел, тление, унищожение. В Стария Завет се употребява наред с думата смърт: Абадон и смъртта говорят… В друг контекст значи гробовете на всички мъртви – праведни и неправедни. В книга на Йов се персонифицира като същност, равна на Смъртта. Ако сте чували за Вратата на Абадон, то не идва от демонологията, а е име на роман и филм;
 • Самаил е началник на демоните, разрушителна сила и ангел на смъртта в Талмуд. Намира се във вечно противоборство с архангел Михаил.

ВАЖНО! По-долу в текста ще продължим с описанията на второстепенните демони (още 74 подредени по азбучен ред!), с призраците и спектрите, както и с демоните в българската митология.

Как да разберем, че имаме демон?

Проникването на демон в тънките тела на човека не минава незабелязано. Признаци има, въпросът е да бъдат диагностицирани правилно. Човекът задължително претърпява ред изменения. Какви и доколко силни са – зависи от силата на демона и от властта, установена над човека.

demoni-08
Идеята за неотделимото цяло на доброто и злото

Мнозина смятат, че демоните веднага се проявяват, когато се влезе в църква. По-запознатите са на мнение, че в църква се засичат само най-нисшите демони, докато висшите и силните се отнасят спокойно към църковните атрибути.

Описани са следните прояви на обладания в църквата: трепери, извива се, ругае, държи се непристойно, разговаря на непознати езици. Всъщност повечето обикновени хора просто не се чувствам комфортно в храма и се стремят по-бързо да го напуснат.

Истински истории за демони в България

Демоните са тук и сега, близо до нас. Има съвременни, буквално развиващи се в настояще време, истории за обладаване или обсебване. Някои от тях са описани, други са заснети и достъпни за проследяване в Ютуб.

Според очевидци, при спиритуалистическите сеанси често се явяват именно демони и се представят за роднини. Оттам нататък пътя им е към човешките фини тела, избирайки най-слабото съпротивление.

Симптоми на обсебване от демони

Църквата говори за бесове, това е същото. Описват се следните постъпки:

 1. Човек става зъл, в лошо настроение. Когато демонът напълно завоюва душата, се тръгва към разпад и разрушаване на личността;
 2. Боледува, извършва неочаквани, нетипични постъпки. Стреми се към саморазрушение и предприема действия, несвойствени за здравия организъм.
Деца, обладани от демони

Обикновено малките деца и бебетата се посещават от същности от ниския план – всеки със свои интереси. Едни са духове на умрели родственици, те идват по-често в съня, за да се радват на наследника.

Другите са бесове, дяволчета. Това са малки и до голяма степен безобидни същности. Те нашепват на детето как да постъпва, като се опитват да го възпитават по свой вкус. Някои го правят за игра, други си приготвят обучени възрастни, които да ползват за свои цели.

При малчуганите идват и духове. Те само могат да ги изплашат, но не и да навредят.

Почти няма свидетелства за истински обладани от демони малки деца. Това се случва с израстването, когато започват греховете, злобата и лошите мисли, които привличат тъмните сили.

Хора демони

В славянският митологичен арсенал съществуват уникални същества, които съвместяват в себе си две души (две сърца) – човешко и демонично. Наричат ги двоедушници. Според някои нумерологии числото 2 е бесовско, нечисто и опасно или пък обладаващо свръхестествени сили.

Притежателите на демонска душа могат да са и мъже, и жени. От тях произлизат вампирите, върколаците и други тъмни същности.

Как да се освободим от демони?

Бесовете са вечни, те не умират. Тяхното количество постоянно се увеличава, както се трупат човешките грехове. Новите демони се раждат от ръкоблудие, от зли мисли и от всяко черно в душите. Днес е невъзможно да се назове дори приблизително число на демоните, както са ги броили в библейските времена. А изгонването и прочистването от тях става все по-актуално.

Значение на имената на демоните при изгонване

Езотериката казва, че ако знаеш името на демоничната сила, имаш ключ към неговото подчиняване. С тази цел са разработени специални ритуали, които са описани в книги – гримоари.

demoni-03
Изображенията на Луцифер напомнят за ангелското му минало
Изгонване на демони от екзорсист. Екзорсисти в България

Екзорсистите имат специфичен подход за извеждане на демона от човека. Част от тях са религиозни лица от различни църкви, включително християнска. Други са обикновени хора, намирани само от нуждаещите се.  Доказани специалисти са отец Гелеменов, ходжа Абдула, отец Махлелиев, Милка Михайлова. Няколко свещеници четат Киприянови молитви с тази цел, което става в определени храмове.

Вижте и ТОВА: Екзорсизъм в България. Цени на екзорсисти. Мнения за отец Гелеменов, отец Христодул и др.

Кога да се обърнем към ходжа?

Следването на ислямската вяра не е ограничение при избора на ходжа за изчистване от зъл дух. Към умеещите ходжи се обръщат и християни, и вярващи от други религии. Ходжите еднакво добре помагат на всички, независимо от вярата им. Те работят с молитви, а имат и свои методи, които не се оповестяват публично.

Молитва за прогонване на демони

Силна молитва за всичко, включително за изгонване на бесове, е Отче наш. Казва се самостоятелно или в „комплекс“ с други, по-целенасочени молитви. Ето един хубав текст:

Господи, чуй молбата на изнемощелия от близостта на злото човек. Прости ми за греховете, които повикаха бесовете в мен. Помогни ми да намеря праведния път и да заживея по Твоите заповеди. Дай ми с или да не се поддавам на изкушенията. Помогни ми да се превърна в твой храм, който нечистите сили не биха обитавали. Моля те, дари ме със способността да устоя и да се придържам към Тебе и към Любовта. Покажи ми пътя за спасение. На Теб се уповавам и се надявам да спасиш душата ми!

Втора молитва за екзорсизъм

Господи Исусе Христе, огради ме със своите свети Ангели и с Небесната Пресвета сила, със силата на Животворния Кръст, със силата на светите Апостоли и Евангелисти, с чистотата на Пресветата Богородица и с устойчивостта на Твоите Мъченици. Моля те за подкрепа на мен, грешния и недостойния. Избави ме от демони, призраци и магии, от злото, излъчено от други хора и от моето собствено зло. Съхрани душата ми и я напълни с Божествена светлина. Защити ме през деня и в моя сън. Отдели ме от нечистотиите духовни и ми дай мощ да устоя пред дяволските изкушения. Върни цялото зло в Преизподнята!

Как се лекува обсебване?

В юдейската традиция има такава рецепта: взема се котешка плацента, изгаря се, а пепелта се посипва около леглото на обладания. Демоните няма да останат в този кръг, който е вреден за тях.

Заклинание за прогонване на демони

В името на Господа стани и излез от мен, напусни тялото ми – както физическото, така и астралното, така и етерното, както и другите ми тънки тела. Стани зло и излез на улицата. Върви и не се обръщай. Господ ще те изпроводи, където желае, а аз ще изпълнявам само неговите заповеди и повели. Махни се, нечиста сило! Заклинам те в името Господне!

Помощ от ходжа Абдула против обсебване

Ходжа Абдула над 30 години премахва злото от обсебени хора. Има опит с демони от най-висшите нива. Отделя ги от хората с молитви, заклинания и ритуали.

След като изчисти обсебения, му изпраща муска за защита от повторно нападение. Злите сили обикновено се опитват да си върнат човека, който са обладавали, но ходжа Абдула следи за това и чисти, докато бесовете се премахнат напълно.

Защита от демони

Най-простичкият начин за защита е да не се допускат зли мисли, лоши чувства, ядосване, малодушие. Да се отглежда, пази и нараства вярата в Бога, да се практикува Безусловна любов. За човека това е затруднителна задача.

demoni-04

Ходжа Абдула подпомага със силата на магически предмети, заредени със сила от Бога, с любов и светлина. Те пазят и отблъскват лошото.

Рисунки на демони

Хиляди години хората рисуват демоните, както са ги видели или както си ги представят. В изображенията е вложен и естественият страх на човека от тези тъмни сили. Ето някои хубави рисунки от различни времена.

demoni-05
Рисунки на демони

Призраци

Призраците са покойници с незавършени дела. В тези дела няма нещо велико или съдбоносно. По-често са дребни неща, към които човекът е привързан и те го задържат към плътския живот, макар че вече няма плът. Призраците са хора, останали до своите близки или в любимия дом и след смъртта.

Призраците не са се съгласили със смъртта и не са се устремили (насочили) към Бога.

Покойният професор по парапсихология Ханс Холцер ги вижда с психични отклонения и неспособни на логично разсъждение. Въпреки мнението, наложено от книгите и филмите, призраците не са способни да вредят. Докосванията, шумовете и образите са единственият начин да общуват, по-точно да се докоснат до нещото, което ги е задържало във физическия свят.

Друга заблуда е, че призраците са зли. Те не са се променили – продължават да бъдат, както приживе – добри или лоши хора с техните особености.

Спектри

Спектри е синоним на призрак, но не покрива на 100% смисъла на думата. Спектрите се възприемат като пазители на задгробния живот, като нечисти духове, служители на Забвението. Те се стремят да увеличат обитателите на Задгробния свят.

Най-плашещият факт за спектрите е, че са способни директно на общуват с Тъмнината и да образуват с нея порочен тандем.

От българската митология

 • Самодиви – митични същества при славяните, самовили у нас. Името идва от „вилнея“, защото са волни, динамични, вечно млади, изпълнени с енергия и сила. Пеят ангелогласно, но не трябва да ги поглеждаш, защото отвличат млади жени и мъже;
 • Караконджул – демон от балканските митологии. Изпитва удоволствие да плаши хората, да върши дребни злосторничества;
 • Вампир – той е мъртвец, който не намира покой, а запазва някаква форма на съществуване, като се храни с кръв. Някога се смятало, че вампирите са крайно грешни хора, които и Адът не ги приема;
 • Ламя, Хала е обезглавена змия, сраснала с рога. Става мощно същество с червени люспи. То е алчно и лакомо, граби реколтата на селяните и иска по едно човешко дете на година / на ден. Когато юнакът я посече, от главата й изтича заграбеното изобилие;
 • Змей са огнедишащи същества с много глави и от двата пола. Те симпатизират на хората, пазят ги от ламите, женят се за жени и мъже (защото има и змеици);
 • Стопан е дух, който покровителства човешките обиталища – къщи и цели села. Явява се в различен облик – ту като животно, ту като човек. Живее в сухи дънери;
 • Нави в славянския фолклор са покойни некръстени бебета, които летят като голи пилета и измъчват родилки;
 • Шейтан – в исляма е подобие на дявола;
 • Орисници са жени в българския фолклор. Те фиксират съдбата на новороденото в мига на появата му;
 • Джин – невидимо същество, дух в исляма. Живеят подобно на хората, женят се, биват добри и лоши.

Още информация и източници на английски: Имена на демони и техните истории; * Обсебване от демон, симптоми; * Освобождаване от демони чрез молитви и заклинания.

Второстепенни по азбучен ред

 1. Абигор, демон на войната. Управлява легиони с адски духове. Красив, с рицарски доспехи;
 2. Агарес – женска енергия с ангелско лице, крила и дружелюбен нрав. Действа чрез благообразна лъжа;
 3. Адрамелех – паднал ангел, президент на Сената на демоните, Велик канцлер на Ада;
 4. Айперос е 22-и дух на Гьотия, командва 36 орди демони;
 5. Аполион е името на ангела – разрушител от Откровението на Йоан Богослов;
 6. Алоцер е съсредоточен върху хората на изкуството, на които предлага ръководство и помощ;
 7. Амдусциус се появява като еднорог и като висок мъж с тъмна кожа и дълги черни коси, с груби ръце. Явява се под звука на тръба и други музикални инструменти;
 8. Астарот – според западната демонология е от най-високопоставените демони в адската йерархия;
 9. Аум е много могъщ, управлява 26 легиона с демони. Гори градове, замъци и исторически места, внушава на човека остроумност, дава истински отговори на частни въпроси;
 10. Баел – първият Велик Даймън, крал на Изтока. Явява се като жаба, като човек, като многополово същество. Познат е и като Велзевул с власт над всичко, което лети;
 11. Балам е демон на гаданията, истината и тайните;
 12. Бегемот – в християнската митология демон на плътските желания, главно чревоугодничество;
 13. Белфегор подпомага откритията. Съблазнява чрез хитроумни изобретения, от които се забогатява;
 14. Берит е воин на рижав кон. Носи пурпурна одежда и златна корона. Говори с тънък глас. Дава честни отговори на частни въпроси;
 15. Билфонс обитава гробищата, пали зловещи светлини над могилите;
 16. Ботис се явява като отровна змия или човек с огромни зъби и два рога, въоръжен с меч;
 17. Буер се показва като Кентавър, когато Слънцето се намира в Стрелец. Изобразяван с глава на лъв и пет крака;

  demoni-07
  Рисунки на демони
 18. Валафар – лъв с глава на магаре;
 19. Вепар – появява се в облик на русалка;
 20. Велдерет – церемониал майстор на Ада;
 21. Верин кара хората да са нетърпеливи;
 22. Ветис – множество демони, наподобяващи дракони. Внушават любов към блестящи вещи;
 23. Герион е великан с едно тяло и три глави, бие се с три щита, убит от Херакъл;
 24. Деумос е син на Арес и Афродита, демон на ужаса и брат на демона на страха;
 25. Еврином гори телата на мъртвите в подземното царство, яде месата им и им оставя само костите;
 26. Заган е 61-я демоничен дух на Гьотия. Появява се като бик с крила на грифон;
 27. Зепан се явява в червени дрехи и броня, подобен на войник;
 28. Йезавет – демон на измамите и изопачаването;
 29. Касдея – паднал ангел от книгата на Енох;
 30. Кобал – първоначално архангел на смеха, паднал с Луцифер и армията му. Сега – демон на насмешката, подиграването;
 31. Ксафан е сред падналите ангели, възстанали против сатаната, демон от втори ранг;
 32. Крезил е демон на нечистотията и мързелът. Съблазнява мъже да убиват заради нея;
 33. Кроцел е ангел отвън и демон отвътре. Показва се като момиче с бледна кожа и светли коси, с огромни сини крила;
 34. Нергал – астрално божество от акадската митология – бог на войната, изтреблението и смъртта;.
 35. Леонард е велик магистър на нощните оргии на демоните;
 36. Малфас – врана – разузнавач, специалист по магическа война, грижи се за шпионите в редиците на врага;
 37. Мастема – в еврейската митология е ангел, който наказва от името на Бога, изкушава хората и проверява вярата им;
 38. Мелхом – висш демон, пазител на съкровищата на Ада;
 39. Мелихим плаща на духовете в Ада;
 40. Мулим  – демон от ислямската митология;
 41. Мибас – демон на халюцинациите;
 42. Нисрог – адски готвач и личен секретар на Велзевул;

  demoni-06
  Рисунки на демони
 43. Набериус е описан през 1583 г. като доблестен маркиз на Ада, командир на 19 орди демони. Вдъхва хитрост във всичко;
 44. Нергал – демон и бог от Вавилония. Способен в хипноза, превръщане на плът, взимане на души, любовници;
 45. Никор – злобни духове, които давят хората и мъчат рибарите (от скандинавската и саксонската митология);
 46. Ориакс – мрачен, лесно се ядосва, не търпи хора;
 47. Орниаз – праща смъртоносни инфекции за унищожаване на животните и човека;
 48. Озе се вселява в хора, на които вярват, и ги води към безумие;
 49. Паймон се явява като музикант, с великолепна корона. Подчинява се само на Луцифер;
 50. Пиро е огнен демон, изгонен от астралното измерение и върнал се на Земята да търси мъст;
 51. Прозерпина е демон на разрушението, който покровителства стихийните бедствия и глобалните катастрофи;
 52. Пруфлас е Велик Княз и Херцог на Ада, поощрява спорове, раздори и лъжи;
 53. Пърхот традиционни демони от индуската митология;
 54. РоптаетеРаннамаари — морско чудовище от малдивските легенди;
 55. Раум води 13 легиона, изобразява се като врана с човешко лице;
 56. Римон – дяволица любовница;
 57. Ронове владее изкуство, риторика, езици. Поощрява хората да търсят информация за Ада;
 58. Ронве – друг вариант на името на Ронове, Великият Маркиз;
 59. Семиазас – паднал ангел и създател на Бесобоя;
 60. Сидрагасо или Синдрагоса – третият началник на Цитаделата на Ледената корона;
 61. Сонейлон е от изкуствените демони, създаден от плътска материя на всички демони;
 62. Столас е демон – затворник, който може да се нарича учен – отшелник;
 63. Сукорбенот или  Суккот Бенот – вавилонско божество, преселило голямо количество хора;
 64. Тамус / Тухулка – демон на смъртта на човешката душа, която отнася като хищна птица;
 65. Увал – явява се в облика на могъща камила. Службата му е да осигурява любов на жените и да събира приятели с врагове;
 66. Укобах – нисш демон на Ада;
 67. Упхир – блестящ демон – хирург;
 68. Филатанус – крайно порочен и развратен, подтиква към содомия;
 69. Фокалор – човек с крила на грифон;
 70. Хаурес – показва се като ужасен леопард;
 71. Шакс лишава от зрение и слух, пречи на мъжете и жените да се разбират;
 72. Шалбрири е хладен, не се интересува от страдания на другите, пълен с ненавист;
 73. Цаим, Каим – паднал ангел, джентълмен и извратен в едно лице, майстор на еротиката;
 74. Ялдаваот е Император на демоните, създаден от Демиурга, за да тероризира обитателите на Новия Свят.

Още по темата за четене на сайта на ходжа Абдула:

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
Пишете на Ходжа Абдула, като попълните коректно всяко едно от полетата по-долу. Също можете да оставите и коментар във формата за коментари:

  Всички полета са задължителни. Проверете данните дали са точни, защото от това зависи дали ще получите отговор и какъв ще бъде той!

  ВАЖНО: Отговор ще получите най-късно до 24 часа на електронната си поща, която сте посочили. Ако до едно денонощие не пристигне отговор, погледнете и в папката СПАМ. Може вашият отговор да се намира в нея.

  This Post Has 6 Comments

  1. Гергина Красимирова
   Гергина Красимирова

   Мое близко дете беше обсебено, страшна картинка. Виждаше го дявола, така че не сме имали съмнение за какво става на въпрос! Злото като прелепне, няма махане!!! Пазете се!!!

  2. Стела Митева
   Стела Митева

   При най-малко съмнение за обсебване моментално пишете на ходжа Абдула, колкото по-рано се заеме, по-добре, по-бързо и по-пълно ще се избавите. Казвам от опит, той ме спаси от гнусно същество, да не го описвам, още потрепервам при мисълта за него!

  3. Ели Ангелова
   Ели Ангелова

   Истина е за ходжа Абдула. На детето му се привиждаха сенки и призраци, ходжата за един ден ги махна и му прати муска да го пази.

   1. Админ
    Админ

    Благодаря за обратната връзка! Благо му е на душата , когато някой каже се ходжа Абдула е свършил работата си.

  4. 0887791134
   0887791134

   Добър ден с моята приятелка сме разделили от доста време искам да се съберем отново какво трябва да направя

   1. Админ
    Админ

    Първо се прави поръчка за гадаене. Пишете желанието си във формата за контакт и писмото ще дойде в пощата.

  Вашият коментар

  Админ

  Това е профилът на администратора на сайта на ходжа Абдула.