Какво е екзорсизъм? Екзорсизъм в България и екзорсисти. Молитва за прогонване на демони. Препоръчайте екзорсист за обсебване! С телефон и начин за връзка (координати)

Изразът „обладан от зъл дух“ не е поетична метафора. Всички големи религии (вкл. шумерската, индуизма, исляма, християнството) са имали официално приети процедури за изгонване на злото. Ранната християнска църква е назначавала свещенослужители, които да провеждат изчистващи обреди.

Много от хората на 21 век са атеисти и отричат съществуването на дявола. Обладаването се приписва на психически заболявания, а неговите продукти – убийства и самоубийства, се разглеждат в битов план. И все пак екзорсистите и до днес съществуват, както има и желаещи да получат тяхната помощ.

Разновидности на обсебване
Вид Какво представлява, характерна особеност
обладани тихи бесове, които вътрешно потискат човека, но нямат външни прояви и не могат да бъдат разпознати
бесновати „шумни“ бесове, които се проявяват чрез чуждото тяло – крещят, управляват движенията, мимиките и гласа на обладания

Какво е екзорсизъм?

Думата е от латински (exorcismus) и значи изгонване на зъл дух (демон, дявол, бяс) от човешко тяло. Самото й съществуване допуска, че преди това човекът е обладан (превзет) от тези сили. В тялото му неправомерно се е настанила друга същност. Божественият начин за влизане в тяло е зачеването и раждането, но някои духове „заобикалят“ правилата, копнеейки за живот.

exozcizm-02
Борбата с дявола се води лице в лице

Изгонването представлява насилствено изкарване на чуждата същност, която контролира нечие тяло и потиска душата му. В този материал ще разкажем за съвременни екзорсисти, които помагат при обладаване. Ще дадем конкретни действащи обреди, заклинания и молитви. Ще се научим да разпознаем обладаване и как да му се противопоставим.

Какво е екзорсист, значение

Екзорсизъм са всички действия за изгонване на злото от човек или място, да кажем – обред с молитви, заклинания, поставяне на знаци и др. елементи.

Екзорсист е човекът, който провежда обреда. В началото екзорсистите са били духовни лица, а днес повечето са духовни хора.

Екзорсисти в България, телефони, цени

Някои от тях са скромни хора с обикновено ежедневие. Пред домовете им няма опашки с обладани, защото имат телефони и приемат с уговорка. Това ги прави трудни за откриване, макар че при нужда екзорсист винаги се намира и в това вярващите нямат съмнение. Тук ще споменем някои от именитите екзорсисти и други с неизвестни имена… докато злото застане на прага.

Отец Гелеменов

Дяволът не само съществува, но е много лесно да се извика. Внимавайте с псувните на дявол и изпращането „по дяволите“, съветва свещеникът.

Отец Георги Гелеменов се определя като единствен в Бг свещеник, който гони зли духове (екзорсист). В едно интервю той обяснява защо. Екзорсистът трябва да е мъж, богослов, ръкоположен свещеник и накрая – да е посветен в екзорсизма. Последното е станало в Германия, където е посветен от католически свещеник.

demoni-01
Екзорсистките практики са обвити в мистерия

Отец Гелеменов е от т.нар. свободни свещеници (не е на служба при БПЦ). Наемат го граждани, които желаят водосвет, опело или изгонване на зли духове. Както сполучливо пише ПловдивМедиа, Гелеменов гони дяволите на свободна практика. Ще го намерите на Централните гробища в София, където често предоставя услуги.

Директно цена за услугата не се обявява, но индиректно в едно интервю отецът казва, че изкарва по 30 – 40 лева на ден.

Ходжа Абдула

В Корана се казва, че джиновете – зли духове, са първите заселници на Земята, по-точно заточеници. Те минали всякакви граници в своята аморалност, установили безчестие и войни далеч преди създаването на Адам. Тези духове живеят в паралелна на хората вселена, хранят се, женят се, раждат деца, умират и чакат Великия Съд.

Ходжа Абдула гони джинове със средства от Свещения Коран и узаконени молитви, предадени от пророка Мохамед. Той има опит с всички видове духове, които нападат хората, и знае специфичните средства, с които могат да бъдат изгонени.

Ходжа Абдула разказва, че джиновете са четири категории – силат, гул, ифрит и марид.

Силат са най-слабите и не притежават способността да се въплъщават. Гонят се с дърво. Гулите са прототип на дяволските образи с опашка и копита, именно те съблазняват девици. Гонят се чрез призоваване на Аллах. Ифритите могат сериозно да вредят на хората, те са описани в сура Намлъ 27:39 – 40 и в хадисите. Маридите са най-жестоките и свирепи джинове, способни да приемат всякакви образи.

exorcism-exorcist-06

Когато обладан се обърне към ходжа Абдула, той идентифицира същността и започва процедура по нейното извеждане от тялото.

За този обред не е нужна физическа среща между ходжата и клиента. Най-лесният начин за връзка с ходжата е оттук: КОНТАКТ.

Препоръчайте православен поп екзорсист!

Често търсенето на помощ преминава под това мото. Хората търсят православен свещеник, който да гони зли духове, защото не са запознати с каноните и църковните правила. Ранната християнска църква наистина е имала назначени служители – екзорсисти, но няколко  века по-късно те остават само в Католическата църква.

Православната църква не се занимава официално с гонене на духове. Най-много си позволява четене на Киприянови молитви против магия.

Има православни свещеници, които гонят духове, но те не го правят като свещеници и като представители на БПЦ. Ето защо търсенето на православен свещеник леко се обезсмисля. Важното е да се намери компетентен специалист, който да направи процедурата ефективно и с търсения резултат.

Препоръчайте и вие православен свещеник или друг екзорсист с телефон и цени и вижте още идеи на хора, които знаят за какво става дума, ТУК, в нашия форум с коментари!

А какъв резултат се търси?  Не е достатъчно да се изгонят бесовете и да се очисти душата на обладания. Трябва в тази душа да се посели Господ. Само в този случай демоните няма да съумеят да се завърнат.

Единственият дипломиран български екзорсист в „Горещо“

Зад тази формулировка отново стои отец Гелеменов. Той не е наистина дипломиран, но тази дума се използва в по-общ смисъл. Има се предвид, че е бил посветен от официални екзорсисти на Католическата църква.

Подробности за способностите и вижданията на отеца разкрива предаването Горещо с Венета Райкова. Интервюто е направено преди 10 години. В него отец Гелеменов разкрива непознати подробности за демоните и тяхното влияние върху Земята и хората.

Отецът разказва, че никой въплътен не може да ги види, но самият той усеща тяхното присъствие. Изказва мнението, че магия се разваля само от свещенослужител.

Ето и цялото изказване от предаването „Горещо“.

Отец Стоян Махлелиев от Варна

Името му нашумява през 2013 г., когато се публикуват няколко интервюта с назначения край Варна свещеник. По онова време той има достатъчно опит в екзорсизма – 5-6 години практика и 500 души, освободени от демони.

Отец Махлелиев служи в едноименен манастир, който е в курорта Константин и Елена до Варна.  Той черпи сила и вдъхновение от древната обител, чудотворната икона на светците и лечебния извор зад престола в храма. В манастира има и свети мощи.

Какво е ценното при отец Стоян? Той се старае да разграничи психично-болните от обладаните. През всички времена тези две категории са се бъркали. Според някои свещеници, и днес в психиатриите има доста здрави хора, които са под действието на зли сили.

Разликата между болния и обладания е следната: болният е болен постоянно, а обладаният повечето време е нормален, а злото се изявява спорадично.

Свещеници, четящи Киприянова молитва

Молитвата на Киприян е единствената, в която православната църква признава съществуването на магиите, уроките и злите сили. Тя се чете в църква, в определен ден, само от свещеник.

В отделните градове се знаят храмовете, в които се четат Киприанови молитви.

В София Киприянови молитви се четат в сряда от 10 часа в храм Въздвижение на Кръста Господен в кв. „Лозенец“. За контакт 088 815 5561. Четенето няма цена, приемат се дарове под формата на бутилка зехтин, олио и червено вино.

В Храм Света Неделя е възможно да се прочете индивидуално тази молитва. Има и обявено общо четене, което е винаги в четвъртък, след литургията (от 10 часа).

В Пловдив Киприянови молитви се четат в четвъртък в „Света Петка“.

Във Варна молитви за укрепването на духа се четат ежедневно в катедралния храм в центъра на града – нарича се „Св. Успение Богородично“.

В суходолския манастир Света Троица Киприяновите молитви се четат в петъчен ден от 16 часа и в неделя след литургията.

Рядко се знаят имената на конкретните свещеници, които четат молитви п/в магии, зли сили и уроки. Но ако попитате в който и да е храм, веднага ще ви упътят.

Сред известните имена е игуменът архимандрит Христодул от Лопушанския манастир. Той предупреждава вярващите, че задържително преди тези молитви трябва да се направи подготовка. От злото може да се предпазим чрез редовно причестяване, казва още архимандритът.

Относно цената: тези молитви се четат или безплатно, или срещу малко дарение, или срещу символична сума. Най-високата такса, за която сме чували, е 20 лв за София.

Видео: молитвата, произнесена от свещеник Калоян Павлов.

Изследванията на Мартин Карбовски

В едно от изданията на „Фронтова линия“ Карбовски дава думата на леля Иванка от Варна. Тя е майка на обладана от духове художничка.

По-нататък се показва и самата обладана. Тя не е на себе си, говори несвързано, лежи.

Отец Гелеменов е поканен да извърши ритуал – молебен, с който да изгони джинът Ибрахим. Обредът е заснет, историята завършва с известно подобрение, съобщава водещият Карбовски накрая.

Ако желаете, проследете цялото предаване във видеото:

Милка Михайлова от Щръклево

Тя е родена в русенското село, но живее в пловдивския квартал Тракия. Не се нарича екзорсист, макар че работи с обсебени хора.

Милка е духовен човек. Интересува се от духовно развитие, прилага Божествено лечение, последователка е на Георги Изворски.

Преди време една публикация я провъзгласява за единствената жена екзорсист, с което си навлича присмеха на отец Гелеменов. В интервю той обяснява, че няма как жена да е екзорсист, просто защото е жена, а Църквата не приема жени за свещеници.

Милка Михайлова показва, че не е нужен свещенически сан, за да помагаш активно на хората. В нейните практики се смесват най-различни техники и умения – рейки и други фини енергии, лечение с молитви и т.н. Винаги в центъра е вярата и упованието в Бог. Само Бог освобождава обсебените и им помага да продължат.

Милка няма определена такса за услугите си. Взема според положението на този, който търси нейната помощ – от някои нищо, от други колкото решат.

При нужда от помощта на Милка, позвънете й на 0897227114. Тя приема в дома си в Тракия, но нерядко сама пътува до нуждаещите се, ако те са възпрепятствани да я посетят. Канят я българи и от съседна Гърция.

Ходжа Ибрахим

Той прилага методите на Кабала, на магията, отстранява проклятия и вуду. Помага на пострадалите да намерят светлината, да се предпазят от злобата и злите сили. Прави амулети, магически смеси и талисмани. Бае, лее куршум.

Името му се свързва и с ефективното изгонване на зли духове. Връзката с него е по имейл и телефон 888184888. Цената на услугите му не е установена предварително.

Пастор Юри Илиев

Той е от църквата „Божия милост“. Чете молитви срещу зли сили и духове. Една от тях ще чуете във видеото по-долу.

Къде да намерим свещеник екзорсист

В действителност това е труден въпрос. Екзорсистите не пускат реклами и обяви, не обявяват приемни и своя телефон, нито имат ценоразписи. Това се налага от същността на дейността им – самите обсебени биха искали пълна дискретност. А и никой не обича да говори на висок глас за дявола.

Но за да сме полезни в този материал, ще дадем двете най-къси и бързи пътеки до човек, който практикува екзорсизъм.

 • Пътека 1: да се обърнем към духовно лице, което поддържа своя страница и дава възможност за бърза дистанционна връзка. Пример за това е ходжа Абдула, който отговаря на имейлите до 24 часа. Плюсът на тази пътека е, че специалисти като ходжа Абдула действат от разстояние, следователно могат да се включат срещу злото незабавно;

Пътека 2: да се обърнем към православните храмове, в които се четат Киприанови молитви, и по-точно към свещениците в тях. Да помолим за помощ – директна или с контакти и информация.

Има и трета пътека, а тя е да помолим Бог за помощ. Ако искрено и от сърце пожелаем връзка с екзорсист и ако това е волята Божия, то скоро случаят ще даде търсената информация.

Помощ от ходжа Абдула дистанционно

exorcism-exorcist-07

Ходжата не приема лично. Той помага дистанционно, но времето и опитът са показали колко ефикасен е този подход. Ходжа Абдула има връзка с невидимите светове и работи в тяхното поле. Личната му среща на физически (материален) план с нищо не допринася за нанасянето на корекции. Затова пък се случват бързи освобождавания, понякога за няколко часа.

Молитва за прогонване на демони

В днешно време екзорсизъм се практикува много ограничено. Една неколцина души в страната провеждат изчистващи ритуали.

Ако е спешно, сами проведете процес на изгнание на дявола, който се заключава в настойчивото четене на молитви. Няма да посочим колко пъти да се каже молитвата – 5, 50 или 500. Ще наблюдавате обсебения и ще казвате, докато престане да беснее, да вика и да ругае.

Напусни и се махни, дяволе, от този телесен храм и от този дом. Няма те! Напусни дверите и четирите ъгъла. Този дом е на Бога и на майката Божия. Тук е Кръстът Господен. Това е място на вярата и на покоя. Майко Христова, Свети Петър, евангелисти Лука, Йоана, Марк и Матей, архангели Михаил, Гавриил, Рафаил, Уриил, Верахаил и цялата небесна сила ликува. Тук са небесните херувими, светити серафими и всички войни на Михаила. Разтворете светлината по цялото Творение, по всички селения! За теб, дяволе, тук няма части и участие, няма предтечи и няма бъдеще. За теб, дялове, няма храна и няма душа. Няма рождество, няма воскресение, няма места и покоя. Не вреди повече, дяволе, иди си с мир и не се завръщай. Остави това място, остави този дом, остави този човек, остави роднините му, остави добитъка му, нивите му. Остави всички раби Божии. Бягай оттук, дяволе, към истинския си приют. Аз заявявам открито и ясно: не те искам в този дом и в този човек. Думата ми е силна като камък, яка като верига и се държи с всичката сила на Бога в мен. Амин, амин, амин!

Помагат и всички молитви, които са обръщение към Господа наш Исус Христос. Полезно е да се пребивава в църква, да се докосват светини – нали дяволът се противи на всичко, що е свързано с Господа.

Ритуал по изгонване на демони

Вземете 6 църковни свещи, икона на Исус и на Николай Чудотворец. Вземете и светена вода. Приберете се у дома и започнете ритуала. Допуска се четене на молитви редом до най-близките родственици.

Запалете свещите и поставете иконите. Налейте в чашка от светената вода. В този миг вътре в обсебения ще се надигне съпротива и той ще започне да се противи.

Не обръщайте внимание на реакциите на обсебения близък. Съсредоточете се върху молението си. Казвайте молитвата безброй пъти, колкото е нужно.

Господи Исусе, Сине Божий, със своя дъх изгони нечистия дявол порочен, вселил се тук и превърнал се в смъртоносна опасност. Нека се изчисти тази плът греховна и да се освети с тази водица църковна. Великодушни Спасителю, нас ни владее адски мъчител. Той съблазнява с коварство, с лъжи прелъстява. Моля те, спаси и съхрани хората от дяволските изкушения и им посочи пътя на светото причестяване. Ние не се боим нито от стрели, нито от огън! Очисти нашите души от адския злосторник с каквито средства се налага. Господи, не ни напуска, не ни оставяй. Нека бъде твоето решение нино и Присно и Вовек и Веков. Амин!

Свети Николай Чудотворче, в името на най-светлия Създател, очисти нашите души от адския владетел. Опълчи се на дявола и спаси ни от него. Не допускай да попаднем в капана на аския лодец и да грешим до сетния Съд. Въоръжи молещите се с кръста животворящ и със силата на молитвите. Изгони нощните демони, антихриста и проклетите сили. Во имя Отца и Сына и Светия Дух.

Прекръстете се, дочакайте пълното изгаряне на свещите и изпийте светената вода. Нека Бог изчисти всички край вас от негативното вмешателство!

Какви са симптомите на обсебване?

Светът е пълен с невидими духове – светли и тъмни. Всеки има свое предназначение. Светлите – ангелите, са призвани да защитават човека, а тъмните (демоните) се стремят да погубят душата му. Молитвата за изгнание от зли духове помагат да се защитим от тях.

Съществуват огромно количество бесове, които запълват пространството между земята и небето. Те най-често въздействат на човека отвън. Следствие от тяхното влияние е греховния живот. Бесовете могат да се заселят в дома и да направят атмосферата в жилището мрачна и безрадостна. Най-тежко е, когато злата сила проникне в тялото и го превземе отвътре.

Симптоми на обсебеност са: неспособност за молитва, враждебно отношение към Бога и религиозните ритуали, болка от докосване на свещен предмет, зловоние, конвулсии, демонстрация на сили и умения над човешките.

Психиатрията познава множество заболявания със същите симптоми, затова екзорсистите трябва да разделят психическото заболяване от обсебването, преди да се заемат с лечение. Един от начините е да се мине през реална диагностика от психиатър.

Как се лекува обсебване
exozcizm-06
Знаци, използвани в ритуалите за изгонване

Има някои общи правила за профилактика на обсебването:

 1. Веднъж седмично да обхождаме дома със запален тамян;
 2. Веднъж седмично да натръскваме дома със светена вода от храм;
 3. Винаги да имаме в дома икони;
 4. Да им палим свещи и да се молим.

По думите на Исус Христос, бесовете се прогонват само с молитва и пост и това е напълно по силите на обикновения човек.

Човек се нуждае от външна помощ, когато положението се задълбочи.

Вселяване на демон

Според християнските представи, демонът обсебва човешко тяло, защото му трябва – иска да усети материалния живот. Тогава обсебеният се държи като демона, говори като демона и действа като демона. Затова се наблюдават агресия, псуване и проклятия, вкл. срещу църквата и светците. Демонът се бои от Бога, затова обсебеният не понася молитви, църкви, светена вода.

Обсебените изпадат в епилептични припадъци и проявяват признаци на психическо заболяване – това пък е реакция на тялото и на душата й срещу ужасното вмешателство. Душата е по-слаба от демона и не успява да му се противопостави. Така възникват мисли за самоубийство – като начин да се прекрати мъчението.

Освобождаване от демони

Това е днес е необходимо. Не може да се остави обсебен човек под силата на злите сили. Католическата църква продължава и до днес да готви екзорцисти и това е на университетско ниво в образователния институт на Католическата църква в Рим (Pontificio Ateneo).

Съществува международна асоциация на екзорсистите. Един от известните сред тях – Винсент Ламперт от САЩ, разказва, че за 3 месеца в Рим е участвал в 40 обреда за освобождаване от демони.

На такъв обред се е подложила и майка Тереза. Тя го е споделила преди смъртта си, за да покаже, че и най-светите хора не са застраховани от влиянието на демоните.

На 87 г. майка Тереза била хоспитализирана със сърдечна недостатъчност. В болницата внезапно се влошила. Архиепископ открил, че демони са се възползвали от немощното й състояние. Той намерим екзорцист и провел нужния обред с молитви.

Молитва за екзорсизъм

За изчистване от демони подхождат и молитвите със свои думи. Ключовото е да се заповяда на демона да напусне тялото и да предаде управлението на Бога.

Но демоните са хитроумни и умеят да се приспособяват. Те могат да направят така, че самият човек да пожелае тяхното присъствие. Те предлагат в замяна примамливи блага, възползвайки се от човешките слабости.

В такива случаи молитвите се четат от страничен човек, който морално и душевно ще устои на влиянието.

Как се прави екзорсизъм

Ритуалите и подходите са много. Дори да има учебник по ексорсизъм, ние не сме го чели.

exozcizm-03
Знаци, използвани от екзорсистите

Практикуващите се водят от вътрешния си глас, от интуицията и познанията си. Ритуали, молитви и заклинания имат една цел – да се заяви ясното желание, ясната и недвусмислена воля на душата, че иска да е с Бога.

Истински случаи на екзорсизъм

Филмът „Шест демони Емили Роуз“ е основан на реални събития. През 1976 г. сеанс по изгонване на дявола от младо момиче завършва с нейната смърт. Свещеникът екзорсист, който провежда обряда, е обвинен в убийство. Дори процесът е иницииран от Католическата църква.

Историята споменава още няколко реални истории.

 • Клара Целе през 1906 в Южна Африка е обсебена от демони. Започва да говори няколко езика, става ясновидка, чете мисли. Монахини, които я пазят, потвърждават, че левитира на няколко метра от леглото, че издава чудовищни звуци. Демоните напускат тялото на Клада след обред с четене на Библията;
 • Анелиз Мишел е прототипа на Емили Роуз от споменатия филм. Под влияние на обсебването момичето отхвърля Бога, пие урина, чува гласове. Върху нея са проведени над 70 обреда за изгонване на злите духове;
 • Роланд Доу през 1940 г. е обсебен след спиритически сеанси. В дома му се случват земетресения, пукане и стъпки от невидим източник, чували се гласове, говорещи неизвестни езици. По тялото на Роланд се появяват рани и белези. Подложен е на 30 обреда за прогонване на дявола, като последният е успешен.
Баал Демон

Баал, Ваал, Баел, Велзевул – все имена на един от князете на ада, който въплъщава един от смъртните грехове – лакомията. Легиони демони са под негов контрол. Демонолозите вярват, че с негова помощ обладаните стават невидими и със свръхчовешки способности, дори променят външния си вид.

Действащо заклинание за гонене на духове

Ексорсизамус те, омнис имундус спиритус, омнис сатаника потестас, омнис инкурсио инферналис адверсарии, омнис конгрегатио ет секта диаболика ин номине ет виртуте Домини Ностри Йесу + Кристи, ерадикаре ет ефугаре а Деи Еклесиа, аб анимабус ад имагинем Деи кондитис ак претиосо дивини Агни сангуине редемптис!

Прогонвам те, дух на всяка нечистотия, дух на всяка сила сатанинска, на всяко посегателство адско и враждебно, всеки легион, всяко събрание и всяка дяволска секта, в името на добродетелите на Господа наш Исуса Христа, изкорени се и бягай от църквата Божия, от душата по Божия образ сътворен и с драгоценната кръв на Агнеца изкуплен!

Още информация и източници на английски: Най-добрите филми за екзорсизъм; * Истински случаи на екзорсизъм; * Книги за екзорсизъм.

Свържете се с ходжа Абдула за екзорцизъм и изгонване на демони!

exorcism-exorcist-08

При правилни действия ще усетите ефект в момента на ритуала, молитвената практика или заклинанията. Ще видите промяна в поведението и речта на обсебения. Ако това не се случи, свържете се с ходжа Абдула, за да ви каже защо демоните не напускат това тяло и да помогне за тяхното изгонване. Понякога екзорцисмът надхвърля способностите на обикновения човек.

Вижте и ТОВА:

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Пишете на Ходжа Абдула, като попълните коректно всяко едно от полетата по-долу. Също можете да оставите и коментар във формата за коментари:

  Всички полета са задължителни. Проверете данните дали са точни, защото от това зависи дали ще получите отговор и какъв ще бъде той!

  ВАЖНО: Отговор ще получите най-късно до 24 часа на електронната си поща, която сте посочили. Ако до едно денонощие не пристигне отговор, погледнете и в папката СПАМ. Може вашият отговор да се намира в нея.

  This Post Has 5 Comments

  1. д-р Златков
   д-р Златков

   Познавам Милка Михайлова от Пловдив, от години всякак помага на хората. И се хвърля да помага, каквато и да е ситуацията. Чувал съм, че чисти обладани, но не съм и предполагал, че това е екзорсист. Искам да кажа, че е читав човек. Ако някой има нужда, струва си да отиде при нея.

  2. Галка Попова
   Галка Попова

   Аз лично получих помощ от ходжа Абдула и разбрах, че помага без значение от религията. Православна съм, но се обърнах към него, защото не знаех накъде и как и въобще бях супер объркана. Човекът ми помогна срещу такса, която беше непосилна за мен като начало, но след развалянето парите се изляха в живота ми като из ведро. Ходжата каза точна така и така се случи. Това много ме изненада. Сега всички в семейството сме много щастливи и не съжалявам за високата цена, защото имам прекрасен живот. Всичко в живота има стойност. Аз палатих висока цена и имам най-качественото, което чаках цял живот. Като се замисля, че му писах перди 2 години и не посмях да започна работа с ходжа Абдула, си мисля, че съм загубила тези 2 години от живота си. Човек сам спира понякога щастието си. Аз обаче вече съм в него вече благодарение на този Свят Човек!

   1. Админ
    Админ

    Сърдечни благодарности за този прекрасен коментар.

  3. Даниела
   Даниела

   Благодаря за информацията, имаме си обладан в семейството, доскоро не знаех какво е и как се разпознава, но след като прочетох, всичко ми се изясни. Има зло на земята, пазете се и търсете веднага помощ, не се чудете!

   1. Админ
    Админ

    За съжаление има много обладани от зле сили и ние трябва да им помагаме.

  Вашият коментар

  Админ

  Това е профилът на администратора на сайта на ходжа Абдула.