Какво е важно да знаете, ако искате брак с мюсюлманин? Сигурен ли е бракът, наречен никях или никах? Как се прави този ритуал в Исляма. Многоженство и презервативи. Трябва ли да приемете исляма?

Обръщаме се към ходжа Абдула с няколко въпроса относно никях, брака с мюсюлманин или турчин. Темата става все по-актуална напоследък, но съществува в българското общество от столетия насам. Ходжата обяснява неща от своята гледна точка на свещеник и ясновидец.

Как се провежда никях?

ВЪПРОС: Ходжа Абдула, какво означава никях в исляма?

ХОДЖА АБДУЛА: Никях или никах в превод от арабски език означава бракосъчетание и този термин е сходен у всички мюсюлмани, където може да означава също така и женитба, и сватба. Също така се нарича и джаваз, и завадж или урс. За да бъде този брак действителен, трябва да се изпълнят няколко условия. Съпругът трябва да е пълнолетен мюсюлманин. На мъжете им е разрешено да се женят само за мюсюлманки, християнки или юдейки.

ВЪПРОС: Как се провежда ритуалът никях?

ХОДЖА АБДУЛА: Той доста напомня венчавката при християнските народи. По традиция се провежда в дома на невестата или на момчето. За сключването на никях се вика местния имам. В наши дни обаче ритуалът е по-свободен и някои дори го правят по кафенетата, в ресторантите или в джамия. Но в края на краищата имамът или моллата трябва да бъде поканен в дома на булката. На церемонията невестата трябва да седи от дясната страна пред човека, който провежда никяха, а женихът – от лявата страна. Обредът предвижда съставянето на брачен договор, който определя задълженията на бъдещите съпрузи един пред друг. След прочитането на молитва, поместена в началото на брачния договор, младежите пият светена вода. После на документа се поставя печат и в края на церемонията договорът се дава на жената да го пази.

brak-s-myusyulmanin-nikyah-nikah-02

ВЪПРОС: змчцЗа какво е нужен никях?

ХОДЖА АБДУЛА: Самата дума означава буквално „взаимно съгласие“ или „съединение“. При извършването на обреда младоженците обещават един на друг да си делят радостите и тревогите, да отглеждат деца и да им дадат достойно възпитание, образование също. Да бъдат верни един на друг по продължение на целия си съвместен живот.

Тайният ритуал

ВЪПРОС: Чували сме за тайнствения ритуал преди да се направи този никях, който осигурява щастливо бъдеще на младото семейство. Как го правите?

ХОДЖА АБДУЛА: Нито един самоуважаващ се ходжа не казва сакралните тайни на своите ритуали. Това го знаят само от добрите най- добрите ходжи. Те са мои ученици и на тях предавам тайните на мистичните ритуали, които дават ефекта на щастливия живот. Затова друг път не ме питайте, защото това не трябва да го знае всеки човек. Само запомнете за цял живот това, което ще ви кажа сега:
Довери ли ми се човек, вярва ли във Всевишния, изпълнява ли моите съвети ГАРАНТИРАМ с абсолютна сигурност, че ще привлече своето щастие в живота си.

Който мъж или жена има проблеми в живота си и не може да се ожени и създаде семейство нека пише ТУК или директно под статията, да се свърже с мен и моя екип да направим едно гадание по избор. В гаданието ще споделя дали двамата са подходящи за цял живот или не са. Ако не са, всеки да си взима мерки и да си намери друг човек, докато е време, за да не страда цял живот.

ВАЖНО: Имам една специална изненада за всеки, който ми пише СЕГА ВЕДНАГА. Знаете, че всичко в този живот си има стойност. Тази изненада е свързана точно с това. Има една определена услуга, която можете да получите на половин стойност, което е голямо намаление. Побързайте за да се възползвате от това намаление!

Разрешен ли е развод при мюсюлманите?

ВЪПРОС: Как може да се разтури никях при мюсюлманите?

brak-s-myusyulmanin-nikyah-nikah-03

ХОДЖА АБДУЛА: В исляма развод се получава доста просто. Достатъчно е мъжете да произнесат думата „талак“ и с това разводът започва. Жената също може да бъде инициатор. Думата означава „оставям те“ и трябва да се произнесе три пъти. Може и на български да се каже, може и на турски. Ако жената инициира развода, тя трябва да се обърне към мюсюлмански съдия или свещенослужител, който ще разгледа причините за талака, след това на своя отговорност дава развод.

Вижте и ТОВА: Най-силната молитва за любов + Киприянова молитва. Мюсюлманска молитва за сдобряване и за любов. Дуа и Божия молитва.

ВЪПРОС: Какво още се случва при развода?

ХОДЖА АБДУЛА: Както казах, 3 месеца след развода жената няма право да се омъжва за другиго. Мъжът може и да се ожени веднага, защото няма как да забременее. Но е длъжен да осигурява жена си, докато тя не се омъжи повторно. Почти като в Америка. Мъжът има право да върне жена си и ако не са минали 3 месеца и няма нов съпруг, отпада нуждата от провеждането на втори никях. Но ако минат трите месеца, те не могат да се съберат, ако тя не сключи никях с друг мъж и няма интимни отношения с него. Тук няма иди ми – дойди ми. Нещата са строги. Фиктивните бракове са забранени. Ако ще се развеждаш, развеждаш се и трябва да осъществиш интимен контакт с друг мъж.

brak-s-myusyulmanin-nikyah-nikah-04

ВЪПРОС: Задължително ли е да се приеме ислямът при никах?

ХОДЖА АБДУЛА: Не, християнката не е длъжна да приема исляма, когато се омъжва за мюсюлманин. Но жената трябва да бъде богобоязлива, тоест да почита Бога. Моллата по-скоро ще одобри брак с християнка, отколкото с атеистка. А без участие на свещенослужител бракът в исляма не се брои. Децата при такъв брак се считат за мюсюлмани.

Още по темата ТУК: Разваляне на магия за раздяла. Молитва за събиране на разделени двойки при ходжата. Как да разберем дали имаме магия за раздяла.

ВЪПРОС: Може ли мюсюлманка да се омъжи за немюсюлманин?

ХОДЖА АБДУЛА: На мюсюлманките е забранено да се омъжват за немюсюлманин . Мюсюлманските мъже имат право да се женят за християнки или еврейки. Съжителството с жена без брак е забранено в исляма (харам) и се счита за изневяра (зина). Вдовица или разведена жена, преди да се омъжи повторно , трябва да изчака определен период на „iddah“, който, в зависимост от правната школа, варира от 4 до 20 седмици. Това се прави по традиция, за да се знае със сигурност, че тя не е бременна от предишния си мъж.

Многоженството

ВЪПРОС: Колко жени може да има един мюсюлманин според Корана?

ХОДЖА АБДУЛА: Както знаете, всеки мюсюлманин има право да има до четири жени. Свещеният Коран казва за това: „Оженете се за жени, които ви харесват и са законни за вас: две, три, четири“ (4:3). В същото време повечето вярващи предпочитат да създадат моногамни семейства, задоволявайки се само с една съпруга. Това се дължи преди всичко на съвременните тенденции в обществото, в което живеем.

ВЪПРОС: Защо на мюсюлманите е позволено да имат 4 жени?

ХОДЖА АБДУЛА: Полигамията е по-скоро изключение, отколкото правило, въпреки че много хора, които познават исляма от слухове, са в дълбоко заблуждение, като вярват, че всеки мюсюлманин е просто длъжен да има четири жени! Причината за легализирането на полигамията в исляма в никакъв случай не е желанието да се задоволи биологичното желание на мъжа, а да се предостави на мъжа възможност да осигури, вземе под закрила и „под крилото си“ самотни жени-вдовици, разведени.

ВЪПРОС: Многоженството разрешено ли е и днес в исляма?

brak-s-myusyulmanin-nikyah-nikah-05

ХОДЖА АБДУЛА: Полигамията в исляма е позволена, но се допуска в строго ограничени рамки само когато има равноправно отношение към две или повече семейства. Равноправието обаче е изключително трудно да се постигне в идеален вариант, затова е почти невъзможно за прилагане на практика, ако сме честни пред Бога.

Още нещо интересно ТУК: Магия да се върне при мен. Как да си върнем любимия, магии и заклинания за събиране на двама души. Как да го накарам да се влюби в мен.

Презервативи, пушене и изневяра

ВЪПРОС: Може ли мюсюлманин да изневерява на жените си?

ХОДЖА АБДУЛА: Не може. Мюсюлманинът не може категорично да не изневерява на жена си, т.е. да прелюбодейства, защото за това ще бъде осъден на смърт чрез убиване с камъни… Така е поне според никяха, иначе просто трябва да даде развод и да раздели имуществото си със съпругата.

ВЪПРОС: Могат ли мюсюлманите да използват презервативи?

brak-s-myusyulmanin-nikyah-nikah-06

ХОДЖА АБДУЛА: Мъжете мюсюлмани не използват презервативи. Жените правят това, като се защитават по различни начини и под формата на спирали и т.н., тъй като с презерватив намалява остротата на удоволствието и наслаждението, а мюсюлманите, както знаете, нямат кожа на главичката си и това допълнително намалява чувствителността.

Още информация и източници на английски: Брак с мюсюлманин. Какво казва Ислямът за него; * Какви са изискванията при никях и в договора за ислямски брак; * Кой плаща сватбата в Исляма? * Трябва ли да приема Исляма, ако се омъжа за мюсюлманин?

ВЪПРОС: Могат ли мюсюлманите да пушат?

ХОДЖА АБДУЛА: Пушенето е харам (грях) в исляма, защото е вредно за тялото. На мюсюлманите е забранено да пият алкохол, да пушат и да приемат наркотици, а цигарите и тютюнът са огромна заплаха за общественото здраве в повечето мюсюлмански страни.

Накрая с позволението на авторката публикуваме едно писмо до Ходжа Абдула:

brak-s-myusyulmanin-nikyah-nikah-07
brak-s-myusyulmanin-nikyah-nikah-08
brak-s-myusyulmanin-nikyah-nikah-09

Непременно погледнете и ТОВА:

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
Пишете на Ходжа Абдула, като попълните коректно всяко едно от полетата по-долу. Също можете да оставите и коментар във формата за коментари:

    Всички полета са задължителни. Проверете данните дали са точни, защото от това зависи дали ще получите отговор и какъв ще бъде той!

    ВАЖНО: Отговор ще получите най-късно до 24 часа на електронната си поща, която сте посочили. Ако до едно денонощие не пристигне отговор, погледнете и в папката СПАМ. Може вашият отговор да се намира в нея.

    Вашият коментар

    Админ

    Това е профилът на администратора на сайта на ходжа Абдула.