Какво означава мълчанието на мъжа при раздяла? Как се държи наранен мъж? Защо мъжът мълче? Кога мъжете съжаляват? Как да действаме?

Мълчанието между хората (в отношенията) според психолозите е тип манипулация, злонамерено въздействие върху отсрещната страна. В психологическата практика са наблюдавани и описани няколко варианта на мъжко мълчание (таблица).

Типове мълчание според целите
Провокираща ситуация Цели на мълчанието
След скарване, скандал да се принуди жената да действа по нежелан от нея начин, да се съгласи и възприеме отсрещното мнение
След кореспонденция, среща да катализира интереса на жената, да повиши своята стойност
Циклично мълчание (отдръпване и внезапно завръщане) демонстрира своя авторитет, експериментира за промяна на отношенията (ще побегне ли партньорката?)
При изневяра/ планирана раздяла не иска да се обяснява, докато изчаква удобен момент да прекъсване на връзката

Мълчанието на мъжа при раздяла

Мълчанието след скарване и евентуална раздяла и най-ясен от визираните варианти. Мъжът се е обидил и не желае да влиза в диалог и да постигне разбирателство. Той обезценява партньорката си, като не зачита мнението й и иска да я принуди да „играе“ по неговата свирка. Но има и други варианти.

ВАЖНО: Вижте истории във връзка с мълчанието на мъжа при раздяла и разкажете своя случай или попитайте ТУК, в нашия форум с коментари!

Защо мъжът мълчи? Варианти
 1. Иска да възстанови отношенията, но по неговия начин, да стане на неговото;
 2. Иска да помисли, да огледа други възможности (жени);
 3. Загърбил е окончателно предишната връзка, но не желае да се обяснява и оправдава.

Има и напълно различен вариант – той е разстроен от нещо, обезпокоен, загрижен. Не му достигат думи или смелост да го каже. Не знае какво и как да каже, как да продължи, затова просто мълчи.

Как да го накараш да му липсваш?
Ходжа Абдула раздяла 04
Мълчанието има негативен знак, то се ползва за манипулация, за вземане на надмощие в отношенията, за наказание

Мълчанието след раздяла е супер изнервящо, но положително явление. При всички варианти без един то показва, че има шанс за възстановяване на отношенията. Следователно ако жената го желае, си струва да опита.

Психологически трикове

Жената може да се включи в играта с мълчание. Оставяйки бившия без обратна връзка, тя провокира несигурност, раздразва и фокусира интереса му. Той се чуди дали тя го заменила, какво мисли, какво прави. А емоциите следват мисълта. Много вероятно е в отговор на отсрещното мълчание той да наруши своето – да пише, да се обади, да поиска контакт.

Кога започва да му липсваш на мъжа след раздяла

Психологически изследвания са засекли, че мъжът усеща свобода и удоволствие след раздялата, колкото и да не я е желал. Този „розов“ период продължава около 2 седмици. Към края на третата той вече страда за предишния си живот и вижда негативите на променените условия. Носталгията го обзема и той е готов да преразгледа позициите си.

Психологически трикове за допълнително нагнетяване на интереса:

 1. Не отговаряйте веднага на позвъняване, есемес или чат-съобщения. Ако го направите, той ще разбере, че само това сте чакали и край на този сценарий;
 2. Първият отговор да е писмен (съобщение), само по работа. Отговорът да е не по-дълъг от въпроса. Плюс „въдица“ – отсрещен въпрос, който дава основание за по-нататъшна комуникация;
 3. Живейте активно и се постарайте той да научи, че животът ви не е спрял без него.

Тези психологически похвати дават жизнено важната за мъжа свобода, но той вече не я иска. Той е  подтикнат да вземе самостоятелно решение за възстановяване на връзката.

Още по-бързо се променя ситуацията на нематериално ниво, чрез енергийно моделиране.

Магически трикове

Магическите ритуали и обреди са начин за моделиране на света на фино, енергийно ниво. В древността те са били неразбираеми и респектиращи, в практичното съвремие се омаловажават и отхвърлят.

В действителност има хора, които боравят (изменят) невидимата Вселена – енергийните полета и енергийните връзки между живите същества. Тези хора са способни да разделят и да събират двойки, което опростено се нарича магия, но не винаги е точно магия. Това е установяване на правилно взаимодействие.

Чрез енергийна промяна на отношенията се събират разделени семейства, само като се премахне пречката между тях. Събират се партньори, които се обичат, но са се разминали по определена причина. Премахват се зловредни влияния отвън, негативни натрупвания от самите отношения и други причинители на зло (лоши отношения).

Поискай помощ от ходжа Абдула
Ходжа Абдула раздяла 02
Жените често отправят оръжието мълчание към децата си, но понякога сами стават жертви на мълчалива манипулация

Ходжа Абдула е сред можещите, които работят на фино енергийно ниво. Той вижда невидимото – какви са истинските разположения и влияния: Защо и как се е стигнало до раздялата. Дали тази двойка трябва да е заедно в съдбовен план. Ако да, какво да се коригира, за да се съберат.

След правилна диагностика, ходжа Абдула предприема адекватни мерки за енергийно балансиране и възстановяване на отношенията. Той работи директно с партньорите. При нужда прекъсва странични патологични връзки (например с трето лице, намесило се в брака и станало причина за раздяла).

Вижте и ТОВА: Как да разберем дали имаме магия за раздяла.

Мълчанието ти кара ли мъжа да му липсваш?

Дотук коментирахме мъжкото мълчание. А сега да видим по-подробно каква е силата на женското мълчание – първично или като отговор на неправилно поведение и отношение.

Мълчанието на практика означава игнориране. Никое човешко същество не иска да бъде изключено, отритнато и забравено. Самият акт на отблъскване поражда противодействие – тоест привлича.

Колкото и банална да изглежда, техниката на мълчанието е работеща и печеливша в отношенията. Мълчанието спуска завесата, оставя партньора в информационно затъмнение и засилва желанието за сближаване. Когато жената иска такъв ефект, най-лесното е да се отдалечи, да замълчи и да остави „топката“ на другия играч.

Какво мислят мъжете, когато запазиш мълчание?

Той не знае какво да мисли. Той няма информация и е объркан. Ще се наложи да действа слепешком, да опипва ситуацията чрез опити за комуникация.

Как се държи наранен мъж

Мъжете имат привичката да се отдръпват, когато ситуацията не ги задоволява. Дали са наранени, обидени или просто ставащото не им е по вкуса, няма значение. Те правят, каквото най-добре умеят – държат се по мъжки, запазват достойнство според техните мъжки разбирания за достойнство.

Отдръпването показва емоционална травма и е очаквано да има такава. Двойките, които преживяват раздяла – желана или не, са емоционално травмирани хора. Скъсването на интимни отношения „плъзва“ като пипала на октопод към всички сфери на живота. Повлиява социалните контакти с приятели и роднини, лишава от любими съвместни занимания, от необходим партньор за пътувания и почивки.

Ежедневието се променя драстично. То влияе върху психиката, потиска перманентно настроението и изостря емоционалната реакция на същинската загуба.

Някои двойки не са прекратили завинаги. Те в дълъг период решават конфликти, водят диалог и предприемат други действия, които са емоционално обременяващи.Ходжа Абдула раздяла 01

Как да различим кога мъжът е наранен, но желае сдобряване? Или е наранен и иска да си го върне? Или е наранен и иска да отреже завинаги?

Много е трудно да се различи, защото в повечето случаи самия човек не е наясно със своите чувства и мотиви. Точно в такава ситуация е ключово полезен ходжа Абдула – той открива истинската същност на ситуацията, дори и засегнатите да не я осъзнават.

Тихата раздяла. Интелигентна ли е?

Тиха раздяла – раздяла без скандали, без каране, без викове и драми. Но има и още нещо. Това е раздяла без обяснения, без информация. Тя не дава на другия възможност да се защити, да реагира адекватно, защото преди всичко той не разбира какво се случва.

В този смисъл тихата раздяла не е добро. Тя е подмолна, манипулативна, изчерпваща психически и емоционално, разбиваща психиката. И да, тя е интелигентна, защото интелигентните партньори са способни на жестоко хладнокръвно действие спрямо доскоро любимия човек.

Ако преживявате тиха раздяла, съболезнования. Или сте напълно безразлични на своя партньор, или не сте му безразлични, но затова пък сте жертва на хладнокръвна манипулация от негова страна.

Поведението на мъжа след раздяла
 1. При раздяла по своя инициатива: той се чувства самостоен, независещ, вдъхновен, отворен за нови романтични приключение. Не се замисля за бъдещето. Той преживява с пълна сила освобождението си, но този период не продължава дълго. Ако бързо (до 2-3 седмици) не намери заслужаваща си замяна, мъжът се потиска и може да развие страх от нови отношения. Дори и да е бил инициатор на раздялата, той е готов да се върне назад. Свободата е изконсумирана.
 2. При нежелана раздяла: той се чувства освободен. Изпитва радост, облекчение и надежда за нов етап. Получава удоволствие от ергенския си статус. Завързва мимолетни връзки с жени, за да отслаби емоционалната връзка. Но той страда по загубения комфорт, свързан със съпругата или постоянната партньорка. Ако тя започне нова връзка, той се чувства обиден, разочарован, изпитва вина.

И в двата случая раздялата става реален факт, когато някой от партньорите започне нова сериозна, трайна връзка, омъжи се или се ожени повторно. Докато бившите са свободни или влизат в преходни мимолетни връзки, те са отворени към възстановяване на отношенията и винаги има шанс за това.

Кога мъжете съжаляват?

Звучи обидно за силния пол, но психолозите са категорични: мъжете най-много страдат от загубения текущ комфорт на своето ежедневие. Те са свикнали да се грижат за тях, да ги глезят с внимание, да се интересуват от душевното им състояние. В известна степен те остават деца, предадени за обгрижване от майката към любимата жена.

Често раздялата за мъжа е като да бъде изхвърлен на улицата – той губи много в емоционален и психологически аспект. Ако създаде веднага друга качествена връзка, загубата се компенсира и той е способен да продължи. В противен случай бива обхванат от съжаление за миналото, от носталгия по хубавия, уреден живот.

Връщат ли се мъжете след раздяла

По-често мъжете се връщат. Поради описания по-горе психологически модел те предпочитат да се върнат в лоното на удобния, комфортен живот. Може да го намерят при друга жена, значи няма да се върнат. Ако не намерят достойна замяна, по-вероятното е да изконсумират желаната свобода и да се върнат към статуквото.

Магия за събиране на разделени двойки

Един тип магически вмешателства подпомагат естествените процеси, които протичат между партньорите, като ги ускоряват и засилват. Това са белите магически практики, които не променят съдби, не носят сериозно кармично обременяване. Те наместват нещата, както Бог ги е наредил, но хората поради несъвършенствата си объркват.

Друг тип магически практики искат да променят естествените енергийни връзки, да ги манипулират – насилствено да прекъсват отношения, насилствено да създават нови отношения. Наричат ги черна магия. Те съществуват и активно се правят и днес, защото много хора иска да стане „на тяхното“ и не се примиряват със ситуации, които не им се харесват.

Магиите за събиране на разделени са от първия тип. Те са безопасни, безобидни. Партньори, които имат разногласия, скарали са се за нещо или някой отстрани ги е урочасал, могат да използват магическа подкрепа, за да си оправят обърканите отношения по-бързо и да елиминират лошите външни влияния. Когато двама се обичат, не е нужно да страдат и да се нараняват взаимно с мълчание или лоши думи. Решението е енергийно наместване и скоро лошото остава назад и се забравя.

Още по темата ТУК: Симптоми при направена магия за раздяла. Ритуали за разваляне, заклинания.

Видео: Медитация за мъже в помощ за преодоляване на раздяла.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
Пишете на Ходжа Абдула, като попълните коректно всяко едно от полетата по-долу. Също можете да оставите и коментар във формата за коментари:

  Всички полета са задължителни. Проверете данните дали са точни, защото от това зависи дали ще получите отговор и какъв ще бъде той!

  ВАЖНО: Отговор ще получите най-късно до 24 часа на електронната си поща, която сте посочили. Ако до едно денонощие не пристигне отговор, погледнете и в папката СПАМ. Може вашият отговор да се намира в нея.

  This Post Has 5 Comments

  1. Вероника Николова
   Вероника Николова

   Случи ми се абсолютно същото и не успях да се справя сама, ходжата ми помогна, да е благословен!

   1. Админ
    Админ

    Когато човек вземе мерки на време , става щастлив след работата на ходжа Абдула. Истина е .

  2. Катя
   Катя

   Въпросът ми е към ходжа Абдула – съпругът ми се изнесе преди 1 година и оттогава мълчи, не реагира на нищо телефон, смс, нищо! Има ли надежда, може ли нещо да се направи?

   1. Админ
    Админ

    Има винаги надежда, когато не е достатъчно късно . Порачайте гадаене.

  3. Мариела
   Мариела

   ММ мълча година и половина. Писах на ходжа Абдула, вече не знаех какво да правя. Иначе живее внас, дава заплатата, пазарува, всичко, но като мумия, зомби. На другия ден става и ми говори все едно нищо. Имал е магия.

  Вашият коментар

  Админ

  Това е профилът на администратора на сайта на ходжа Абдула.